2012. március 10., szombat

Puff

Elkészült a puff! Megérte a sok munkát, mert már most imádom. És amilyen boldog arccal Olivér rávetette magát...minden pénzt megér.

Hungarocell gyönggyel van töltve. Hihetetlen mennyit elnyelt. Kicsit tanácstalan voltam, milyen keményre töltsem és lehet hogy majd még teszek is bele, majd használat során eldől.

Szóval ő az új családtag:
(méretei: 30 cm magas és 80 cm az átmérője)

2012. március 6., kedd

Hogy ebből mi lesz!?


A végeredményre már én is nagyon kíváncsi vagyok. Kezdek izgulni, mert már most rengeteg munkám van benne. A gyönyörű anyagaimról nem is beszélve..! Ha elkészül a MŰ, megosztom veletek.

2012. március 5., hétfő

Sok szeretettel Flórának!

Februárban érkezett Flóra (Olivér és Milán unokahugija), akinek ezt a lányos takarót készítettem.

Végre használhattam a lila és rózsaszín anyagaimat is. :)

Kulcstartó/levéltartó

Rend a lelke mindennek!

Farsang

Farsangot rendeztek a bölcsibe Olivérnek. Egyébként is akartam már készíteni egy varázslóköpenyt, mert azzal szeretnek a gyerekek játszani. Már amelyik.. Ugyanis az én kicsi Olivérem még egyszer sem volt hajlandó felvenni a varázsköpenyt. Se farsangra, se itthon.. Még rápróbálni sem tudtam varrás közben, úgyhogy csak vaktában készült. Hiába, ez a DACkorszak. Na majdcsak megszereti. De ha máskor nem, akkor majd ha már Milán is fel tudja venni..na akkor majd nem lehet róla levakarni. :D

Mindkét oldalát lehet hordani:

Sajnos a képeken nem látszik, de a csillagok ezüstszállal vannak körbevarrva. A szegélyhez is ezüst színű ferdepántot használtam.

És persze készült hozzá kalap és varázspálca is:
Egy évvel később (2013. február) már felvettük a jelmezt az óvodai farsangra.

Zsákocska

Már régóta terveztem hogy varrok, egy zsákot a dominónak, mert nem volt használható, praktikus doboza. Ez az anyag még a dominó figuráihoz is illik. :)

 




Milán takarója

A legkisebb családtagnak készítettem ez a puha és meleg takarót.


Tél

A karácsonyi készülődés, lakásdíszítés mindig nagy örömöt okoz. Karácsonyi dolgokat különösen szeretek varrni. Pici Milán megakadályozta a nagy tervemet, hogy készítek egy új adventi naptárat, de remélem jövőre már elkészül. A tervek már megvannak, de ezt most titokban is tartom télig. :)
Azért készült pár szépséges alkotás!
Például ezek a mikuláscsizmák:
Aztán ez a téli táj:

Ez Patchwork Pottery oldalán láttam és nagyon megtetszett, úgyhogy én is elkészítettem.
Szaloncukortartók:
 Asztaldísz:

Ősz

Szeptember közepén megérkezett az új családtag, így nem sok idő maradt varrogatásra. Azért ez a tököcske csak elkészült valahogy.